Për ty sot flet historia-Godo Mehmetaj


PËR TY SOT FLET HISTORIA

Të shkruash për këtë burrë

të rrjedhin vargjet si lumë

flokë bardhë e mëndje ndritur

Shqiperisë i vuri vulën

Mori detin e tërbuar

me anije nëpër dallgë

vëndi ishte roberuar

populli i gjithë në hall

Dhe armiqtë e pa besë

u bënë ujqër të uritur

donin ta ndanin në pjesë

me ca tradhëtarë të shitur

Mblodhi burrat më besnik

që ti dilte Shqipes zot

kërkoj firmat e cdo shteti

e dëgjoj e gjithë Evropa

Dipllomati mjeker bardhë

për ty sot flet historia

i tregove botës mbarë

u be shtet dhe Shqipëria!!!