Për ty Vlorë vargje do shkruaj-Godo Mehmetaj


Per ty Vlore vargje do shkruaj

dhe pse sot jam larg nga ti

dashurine e zemres dot se ndala

ajo me rremben me sjell te ti.

Atje ku beja xhiron e mbremjes

qyteti i bukur nje mrekulli

ku loznim me shoket e moshes

te gjitha mu kthyen ne nostalgji

Ku ti gjej prap bukurite e tua

se vajta vite qe po duroj

me hodhi era nga italia

o Vlore e bukur sa me mungon.

Te shoh pulebardhat qe ngrihen lart

te shikoj detin me laltersi

te shlodhja syte nga ujte e ftohte

te hidhja vargje per poezi.