“Përballë detit”


Eqerem Canaj

Përqaf nje mik femijerie-
gjashtedhjete vite larguar,
ishim fije bari ne shqote,
koha me bore ne mbuluar:

bejme njohje, s’mund dot

pishe e blerte maje malit,
rrahur bresher, suferine,
shtrengata frymen ndal,
ku njeriu ha njerine :

beme frymemarrjen ngrire

u takuam perbuze detit,
reres gri pa mbarim –
takimi trembi heshtjen,
thinjabardhet ne amshim :

te sotmen e kesaj vjeshte

pisha ngarkuar me bore_
dimri lekuren ka rjepur
dhe tiranasi mendjeholle,
kemba tij ku nuk ka shkelur:

dashuria mbetur ne vend

folem pak a s’folem fare,
dallge deti gjithe llomoti,
permbi rere shkume vale,
te kaluaren te pertrijne :

po a’na kthejne dot rinine.

___________________________
*Nje ndodhi takimi me shkun e femijerise te Shkolles Pedagogjike”N. N. Gjoka”, Tirane 1962,
gazetarin Hasan Gremi.

Vlore, me 18,09,2021. S

About Post Author