Perëndimin e bukur-Maksi Luçi


Perëndimin e bukur

E ndamë në dy

Feshfërin era si një flutur

Dhe ca petale ranë mbi ty…

Perëndimin e përflakur
Në dy e ndamë
Dhe diellin në perëndim mpakur
Në botën e tij e lamë…

U puthëm diellin duke përcjellë
Tek zhytej ngadalë në det
E zhytëm botën tonë aq thellë
Aty ku shpirti shpirtin e pret…