Përhumbur-Razielda Hitaj


PËRHUMBUR

Oazi merr butësisht vështrimin

Mërmërim mbi valë

Vetja s’më duket vetëm

Pa kufijshmëri,pa skaje

Zhurmon dallga poshtë këmbëve të mia

Ashtu si zalli thërmohen ndjenjat e mia

Simfoni…

Unë, dallgët dhe muza ime

Vegim pushtues..

Valëz o valëz,

Përkedhelëm,flladomë me frymën tënde

Bëhu shkumë,e përthithëm te gjiri yt

Psherëtimë…

Vështrimi kthet lart

Rè pambukore po flenë

Përhumbur arkitektoj nëpër vezullime

Mes detit lundron një gjemi e vonuar

Rreth saj gjallesat peshkohen…

Tingull zanorje e një kënge

Dallgë’pergament

Valëzat lëpinin thërmija…

Rizgjohem !

Një çift pulëbardhë notonte..

Ajo i “shmangej”,por ai si ndahej…

U shtuan xixëllonjat e kësaj nate magjike

Ylli polar afrohej,ndërsa shënjëzat

largohen perëndimit….

Drithërimë,,,edhe pse s’bën ftohtë

Si e mpirë,tentoj të ngrihem…

I lashë vetëm të përjetëshmit…

Sa afër e sa larg,botës reale…?!