Perlë e perlave-Berzat Sadiki


PERLË E PERLAVE

I vuajturi do buzëqeshje.

Hape qiellin!

Qiellin e shpirtit tim.

katin e shtatë të horizontit.

Shfaqu!

Ti je diell!

Je çelësi i gëzimit.

I gëzimit të Halilit

(Të yllit të kreshnikëve).

Thuaje atë fjalë!

Fjalën që e qetëson rrufenë.

Që e shkakton bubullinën.

Atë fjalë që e ngjall dashurinë.

Nga e cila çel trëndafili bardhë.

Çel dita e buzëqeshur.

O Zanë e Mujit!

O dritë e ditës dhe natës!

Dielli i oqeanit tim!

Diell i detit tim!

Mbretëreshë e lumturisë!

Simbol i dashurisë!

Bëhu dashuri, që të plotësohet jeta!

Ti e di vetë cila je.

Je magjistare, që shëmton!

Që djeg!

Që përvëlon!

Që çmend!

Perlë që verbon.

Që shiton.

O Perlë e perlave.