Përmbi dashuritë-Brixhilda Dede


Brixhilda Dede

PËRMBI DASHURITË

Ti, shpirti im binjak, .. fati na deshi larg e larg.

Melhem ëndrash shfaqesh e më bën të buzëqesh.

Ti që rilind shpirtin tim.

Me ty dua të jem, deri amshim.

Vite kaluan në heshtjen e dhimbjes.

Su plak kurrë ndjenja jonë.

Ç’ do thinjë e rudhë mori emrin tënd.

Dhe unë, e jotja mbeta përgjithmonë.

=======////======////======

Te dua dhe s kam frik se bej mekat.

Prej dashuris dhe huqet ti duroj.

I neneshtruar per jet ne fat.

Te gjitha endrat me ty i shoh.

Nuk ika prej teje, per te harruar.

Çeshtje kohe dhe pse ngjaj me nje te plagosur.

Ty dhe vetem ty ,te kam dashur.

Ti e di, ne ate zemer kam firmosur.

( SHkëputur nga kapitulli Poezi dhe letra dashurie) “FENIKS”