Përparim Hysi:Ditëlindja  e  Fan Nolit

Nga Përparim Hy

Kur të çojë nëna në shkollë,me një thes mbi kurriz
Nuk e dinim që një ditë,ti do jesh NDERI I SHQIPËRISË
Ne të patëm KRYEMINISTËR dhe pastaj,psallte në KISHË
Historian,POET,përkthyes(vlera si ti ,askush nuk i kish)

Me ty foli historia për të madhin SKËNDERBE
Kryevepra letërsie veçse ti solle për ne
Erdh SHEKSPIRI nga ANGLIA dhe u ul mbi tavolinë
Dhe KHAJAMI nga PERSIA;”shqip”e shkroi poezinë.

Don Kishoti që nga SPANJA,përvesh ushtën “shqiptarçe”
Mbi gomare SANÇO PANÇA dukesh singa”jona lagje”
Po lirikat ql vet shkrova”Për Flamur” e për”TOMSON”
Brodhe”Anës lumenjëve”,si Ushtar në”Maratonë”.

Pastaj vesh rrobën e “Priftit” dhe kalon nëpër “kalvar”
Dhe u ktheve në MOISI(ti,MOISI;për Mbarëshqiptarë)
Djegur mallit për ATDHE,vdiqe larg dhe i mërguar
Brez pas brezi, rron ndër ne edhe kurrë s’kemi për të harruar

                                             Tiranë,6 janar 2022

About Post Author