Përplasja e UFO-ve në Itali dyshohet se i parapriu incidentit në Roswell


A u rrëzua vërtet një UFO në Itali pothuajse 100 vjet më parë?

Një studiues i UFO-ve pretendon se ka dokumente që kanë të bëjnë me një përplasje të supozuar të UFO-ve që ndodhi në Itali në vitet 1930.Kur bëhet fjalë për përplasjet historike të UFO-ve, nuk ka asnjë të tillë aq të debatuar sa incidenti i Roswell, por tani studiuesi Roberto Pinotti është paraqitur për të pohuar se ai ka prova të një tjetër përplasjeje të shquar të UFO-ve që thuhet se ka ndodhur para asaj në Roswell.Sipas Pinottit, incidenti ndodhi në Milano në vitin 1932 dhe ishte subjekt i një fshehjeje.Në atë kohë, diktatori Benito Mussolini kishte kërkuar “heshtje absolute” në lidhje me atë që përshkruhej si një “avion i panjohur”, duke nxitur formimin e një ekipi kërkimor sekret të njohur si RS/33, i cili drejtohej nga askush tjetër përveç Guglielmo Marconi – shpikësi. të radios.UFO-ja u gjet dhe u ruajt në një hangar ushtarak për vite, por u kap përfundimisht nga Shtetet e Bashkuara pasi Italia ra gjatë ngjarjeve të Luftës së Dytë Botërore.

Duke folur për The Daily Mail , Pinotti pohoi se atij i ishin dërguar në mënyrë anonime një numër dokumentesh në lidhje me incidentin që tregonin se ai ishte mbuluar.

Megjithatë, ajo që u bë me UFO-n pasi u dërgua në SHBA, mbetet një mister.

2.

Në hetimin e vazhdueshëm për rrëzimin e supozuar të UFO-ve në 1933 në Itali , ka dalë një përparim i rëndësishëm. Gazetari italian Roberto Pinotti zbulon se ka marrë prova të rëndësishme dokumentare për incidentin. Çuditërisht, ai i mori këto dokumente nga një burim misterioz, i cili pretendonte se ato ishin trashëguar nga një anëtar i familjes i përfshirë në programin top-sekret.Pinotti pohoi se përplasja e raportuar e UFO-ve ndodhi në Magenta, Lombardi, Itali, më 11 prill 1933. Kjo ngjarje ndodhi 14 vjet përpara incidentit të njohur të UFO-ve në Roswell në New Mexico. Vetë përplasja ndodhi rreth një objekti në formë disku që i ngjan një disk fluturues. Ndodhja e tij nxiti një hetim të kryer nga “Gabinetto RS/33″ (ose Kabineti RS/33), një divizion i fshehtë i inteligjencës i formuar gjatë kohës së luftës nën autorizimin e diktatorit italian Benito Musolini.Në librin e tij ” Kontaktet me UFO-t në Itali Vëllimi i Dytë “, Pinotti zbuloi se UFO-ja e rrëzuar ishte ruajtur në hangarët e SIAI Marchetti në Vergiate. Musolini, duke e perceptuar mjetin ajror joortodoks si një armë klandestine që i përkiste Francës, Britanisë ose Gjermanisë, e pa atë intriguese. Ndërkohë, senatori Guglielmo Marconi, drejtuesi i Akademisë Mbretërore Italiane të Shkencave, supozohet se origjina e saj ishte jashtëtokësore.

4.

Për më tepër, ish-oficeri i inteligjencës amerikane, David Grusch, i cili dha informacione mahnitëse mbi programet sekrete të UFO-ve, i ka dhënë besim kësaj historie. Grusch zbuloi se Shtetet e Bashkuara dhe aleatët e saj u angazhuan në programe të fshehta për gati nëntëdhjetë vjet, duke zbuluar se një prej mjeteve të gjetura u gjet në Itali në 1933.Grusch ka në plan të dëshmojë publikisht në të ardhmen e afërt, që mund të ndodhë së shpejti. Gazetari Ross Coulthart pranon se njeh shumë dëshmitarë dhe sinjalizues që mbështesin pretendimet e Grusch. Coulthart përmend gjithashtu se ka të tjerë që presin të vëzhgojnë sesi Kongresi e trajton zotin Grusch përpara se të ecë përpara. Njëkohësisht, një intervistë shtesë me. Grusch është shfaqur në internet, duke zbuluar detaje të pazbuluara më parë dhe befasuese në lidhje me temën e UAP.

Gjatë një interviste me NewNation , Coulthart lavdëron deklaratën e senatorit amerikan Marco Rubio, duke theksuar natyrën e saj dypartiake. Senatori Gillibrand dhe përfaqësuesi Mike Gallagher kanë shprehur gjithashtu mbështetje për mbajtjen e seancave dëgjimore për këtë çështje. Coulthart beson se disa informacione të klasifikuara mund të pengojnë disa anëtarë të Kongresit që ta diskutojnë këtë çështje publikisht. Ai lavdëron NewsNation për dhënien e historisë mbulimin që meriton se media të tjera mund të shpresojnë që historia të dështojë. Pinotti zbuloi në intervistën e tij me DailyMail se ai mori dokumentet sekrete origjinale për rastin në vitin 1996 nga një burim anonim, i cili pretendonte se i kishte trashëguar ato nga një anëtar i familjes i përfshirë në programin e supozuar të UFO-ve të Musolinit. Dokumentet përfshinin telegrame të qershorit 1933 që kërkonin heshtje në lidhje me uljen e pretenduar të një avioni të panjohur dhe dënime kërcënuese për gazetarët që raportonin për të. Thuhej se telegramet ishin me urdhër personal të vetë Musolinit.

Pinotti përmendi gjithashtu dokumente të tjera që i referohen departamentit misterioz qeveritar “Gabinetto RS/33”, që supozohet se drejtohej nga shpikësi fitues i çmimit Nobel, Guglielmo Marconi, i cili ishte përgjegjës për menaxhimin e gjetjes dhe studimit të rrënojave të supozuara të diskeve dhe incidenteve të tjera të UFO-ve. Megjithatë, ekzistenca e këtij departamenti dhe përfshirja e Marconit nuk janë verifikuar nga historianët italianë apo studiuesit e UFO-ve.

Pinotti pretendoi se vendi i supozuar i rrëzimit ishte afër Magenta, një qytet satelit i Milanos, dhe ai identifikoi SIAI Marchetti në Vergiate, një strukturë avioni në zonë, si vendin e mundshëm ku ishin ruajtur rrënojat e supozuara. Sipas Pinotti, vendi u shmang për mrekulli sulmeve të bombardimeve gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe u sigurua nga trupat amerikane dhe britanike në 1945.Grusch deklaroi se anija u gjet nga agjentët e Zyrës së Shërbimeve Strategjike (OSS), një ish-agjenci e inteligjencës amerikane, rreth kësaj kohe.

“Në vitin 1933, në Magenta, në veri të Italisë, u gjet një anije si zile, rreth dhjetë metra në madhësi. Ajo u mbajt nga qeveria e Musolinit deri në vitin 1944, kur u gjet nga agjentët e OSS”, Grusch në intervistën e tij me gazetën franceze Le Parisien në qershor 2023.Vërtetësia e dokumenteve në lidhje me rrëzimin e supozuar të UFO-ve në 1933 në Itali ka qenë një temë debati dhe skepticizmi. Pinotti pretendon se i ka vërtetuar disa prej tyre përmes analizave mjeko-ligjore.Sipas Pinottit, një ekspert mjeko-ligjor testoi një nga dokumentet e vitit 1936 dhe arriti në përfundimin se letra dhe boja ishin të asaj periudhe. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se kjo analizë u fokusua në një dokument të vetëm dhe telegramet e vitit 1933 nuk janë testuar.Skeptikët kanë theksuar se letra dhe bojë e vjetër e asaj kohe mund të ishin përdorur për të falsifikuar dokumentet. Për më tepër, mungesa e numrave të protokollit apo vulave zyrtare në letra ngre dyshime për vërtetësinë e tyre. Disa kritikë argumentojnë se dokumentet i ngjajnë memorandumeve personale dhe jo dokumenteve zyrtare të qeverisë.Vetë Pinotti, si dhe kolegu i tij Alfredo Lissoni, kanë qenë avokatë për vërtetësinë e dokumenteve dhe kanë kryer kërkime mbi përplasjen e supozuar të UFO-ve në 1933 në Itali. Për më tepër, historiani britanik Graeme Rendall, i cili ka shkruar libra mbi pamjet e UFO-ve të Luftës së Dytë Botërore, beson se provat nuk janë përfundimtare.Gazetari Christopher Sharp i Liberation Times bëri një kërkim të gjerë mbi përplasjen në Itali dhe zbuloi se krahas UFO-s së rrëzuar, dy trupa të ngjashëm me njeriun u gjetën në vendin e ngjarjes në Lombardi, Itali, në vitin 1933. Trupat e përshkruar nga z. Sharp ndezën intriga dhe spekulime për shkak të karakteristikave të tyre të pazakonta dhe origjinës së supozuar jashtëtokësore.Më vonë, informacioni i zanatit të panjohur të marrë iu besua Papa Piut XII nga vetë Musolini, pasi ata kishin marrëdhënie të mira. Megjithatë, pasi Musolini u bashkua me Rajhun e Tretë të Adolf Hitlerit, Papa u bë i shqetësuar për zanatin dhe ia nxori atë në SHBA nga Vatikani. Pas luftës, zanati dyshohet se është sjellë në SHBA, ku supozohet se ka mbetur edhe sot.

Lue Elizondo, një ish-zyrtar qeveritar i përfshirë në hetimet e UFO-ve, përmendi se kishte parë dokumente “bindëse” nga zyra e Musolinit, që tregonin se disa pjesë të anijes italiane u transportuan në SHBA pas Luftës së Dytë Botërore. Spekulimet sugjerojnë se anija nuk ishte një fenomen tipik ajror i paidentifikuar (UAP) me teknologji të avancuar, por më tepër një mjet i mundësuar nga motorë reaktivë dhe raketa, që i ngjante modeleve të krahëve fluturues të vëllezërve Horten. Qëllimi i saktë i këtij transferimi të teknologjisë te fuqitë e Boshtit mbetet i paqartë, por ka të ngjarë të lidhet me përfitimin e një avantazhi ushtarak.

Pinotti përmendi gjithashtu dokumente të tjera që i referohen departamentit misterioz qeveritar “Gabinetto RS/33”, që supozohet se drejtohej nga shpikësi fitues i çmimit Nobel, Guglielmo Marconi, i cili ishte përgjegjës për menaxhimin e gjetjes dhe studimit të rrënojave të supozuara të diskeve dhe incidenteve të tjera të UFO-ve. Megjithatë, ekzistenca e këtij departamenti dhe përfshirja e Marconit nuk janë verifikuar nga historianët italianë apo studiuesit e UFO-ve.

Pinotti pretendoi se vendi i supozuar i rrëzimit ishte afër Magenta, një qytet satelit i Milanos, dhe ai identifikoi SIAI Marchetti në Vergiate, një strukturë avioni në zonë, si vendin e mundshëm ku ishin ruajtur rrënojat e supozuara. Sipas Pinotti, vendi u shmang për mrekulli sulmeve të bombardimeve gjatë Luftës së Dytë Botërore dhe u sigurua nga trupat amerikane dhe britanike në 1945.

Grusch deklaroi se anija u gjet nga agjentët e Zyrës së Shërbimeve Strategjike (OSS), një ish-agjenci e inteligjencës amerikane, rreth kësaj kohe.

“Në vitin 1933, në Magenta, në veri të Italisë, u gjet një anije si zile, rreth dhjetë metra në madhësi. Ajo u mbajt nga qeveria e Musolinit deri në vitin 1944, kur u gjet nga agjentët e OSS”, zbuloi Grusch në intervistën e tij me gazetën franceze Le Parisien në qershor 2023.

Vërtetësia e dokumenteve në lidhje me rrëzimin e supozuar të UFO-ve në 1933 në Itali ka qenë një temë debati dhe skepticizmi. Pinotti pretendon se i ka vërtetuar disa prej tyre përmes analizave mjeko-ligjore.

Sipas Pinottit, një ekspert mjeko-ligjor testoi një nga dokumentet e vitit 1936 dhe arriti në përfundimin se letra dhe boja ishin të asaj periudhe. Megjithatë, është e rëndësishme të theksohet se kjo analizë u fokusua në një dokument të vetëm dhe telegramet e vitit 1933 nuk janë testuar.

Skeptikët kanë theksuar se letra dhe bojë e vjetër e asaj kohe mund të ishin përdorur për të falsifikuar dokumentet. Për më tepër, mungesa e numrave të protokollit apo vulave zyrtare në letra ngre dyshime për vërtetësinë e tyre. Disa kritikë argumentojnë se dokumentet i ngjajnë memorandumeve personale dhe jo dokumenteve zyrtare të qeverisë.

Vetë Pinotti, si dhe kolegu i tij Alfredo Lissoni, kanë qenë avokatë për vërtetësinë e dokumenteve dhe kanë kryer kërkime mbi përplasjen e supozuar të UFO-ve në 1933 në Itali. Për më tepër, historiani britanik Graeme Rendall, i cili ka shkruar libra mbi pamjet e UFO-ve të Luftës së Dytë Botërore, beson se provat nuk janë përfundimtare.

Gazetari Christopher Sharp i Liberation Times bëri një kërkim të gjerë mbi përplasjen në Itali dhe zbuloi se krahas UFO-s së rrëzuar, dy trupa të ngjashëm me njeriun u gjetën në vendin e ngjarjes në Lombardi, Itali, në vitin 1933. Trupat e përshkruar nga z. Sharp ndezën intriga dhe spekulime për shkak të karakteristikave të tyre të pazakonta dhe origjinës së supozuar jashtëtokësore.

Më vonë, informacioni i zanatit të panjohur të marrë iu besua Papa Piut XII nga vetë Musolini, pasi ata kishin marrëdhënie të mira. Megjithatë, pasi Musolini u bashkua me Rajhun e Tretë të Adolf Hitlerit, Papa u bë i shqetësuar për zanatin dhe ia nxori atë në SHBA nga Vatikani. Pas luftës, zanati dyshohet se është sjellë në SHBA, ku supozohet se ka mbetur edhe sot.

Lue Elizondo, një ish-zyrtar qeveritar i përfshirë në hetimet e UFO-ve, përmendi se kishte parë dokumente “bindëse” nga zyra e Musolinit, që tregonin se disa pjesë të anijes italiane u transportuan në SHBA pas Luftës së Dytë Botërore. Spekulimet sugjerojnë se anija nuk ishte një fenomen tipik ajror i paidentifikuar (UAP) me teknologji të avancuar, por më tepër një mjet i mundësuar nga motorë reaktivë dhe raketa, që i ngjante modeleve të krahëve fluturues të vëllezërve Horten. Qëllimi i saktë i këtij transferimi të teknologjisë te fuqitë e Boshtit mbetet i paqartë, por ka të ngjarë të lidhet me përfitimin e një avantazhi ushtarak.