Përse ??Floreta Malaj


Përse” bota vjen vërdallë ?

Diku i ka varë hejbetë !

Brënda mbushur plot me gurë !

Me të madhe zë e qesh.

Përse” mollën në parlament

Në ajër e ka lëshuar ?

U shkul karrikja nga vëndi

Në ajër ka fluturuar .

Përse” mali ka ulë kryet

Bisedon me hënën lartë

Përse pemët gjithë xhveshur

T’u kthejë bukurinë që mbajnë .

Edhe lumi flet me fushën

Pse” s” vadit më si më parë !

Përse s’ka as grurë as misër

Ndryshkur plugu në ugarë .

Përse ” rrugët boshatisur !

S’ka më zhurma si më parë

Mbetur hije gjithë të ikur .

Kur lulëzonin Lastarë .

Përse ” ti moj botë mizore

Mbjell urrejtje” mbi njerzimin!

Të pa fajshëm sakatove !

Ktheu paqen ” dhe lirinë .

Qëndro fort shqipja krenare

Kokën lart kurrë mos e ulë

Në këto troje amëtare

Do ketë vetëm një flamur .