Përshëndetje nga  Ksamili!Eduart Veli


Përshëndetje nga  Ksamili !!!

Sa mbërrin tek “Gjiri i Hartës “,fryn një aromë trëndafili..,

Deti ,ishujt ,njerëzit ,pragjet ,të urojnë si në një korr : “Përshëndetje nga Ksamili”!

“Gjiri i Hartës “,krahët hap ,e të fton në gjinë e vetë ,si  ai plaku babaxhan,

I veçantë në krejt Mesdheun, pikturuar si me dorë ,në portret asgjë si shan!

Lart në kodër përmbi det,”Vila Bello”,përshëndet, me aromë Çamërie,

Krahë hapur miqtë i pret ,si nuse Çame ,ashtu siç i  paska hije !

Ne Ksamil, tashmë ke hyrë, është gjithë dritë, e gjithë nur,

Te uron për  mirëseardhjen.., plazhi dhe “Hotel “Artur “!

Portë e zemrës ,hapur rri ,

një qytezë e tërë uron  gjithëçka  e bukur, është gati,

Fisnikërisht, thjeshtë ,bujarisht të uron :”Bjanko

Junior ,Hotel Murati”!

Aty pranë “Hotel Pellumbi”kanatet e zemrës gjithë dritë i çel..,

Pak aromë Labërie.., kat me kat.., e në ballkone vjen nga “Hotel Mariksel”!

Përshëndet edhe uron..,urim që bukur ,

thjesht dhe pastër,del nga zemra..,

I bardhë,si zemra e bardhë ,si  një shpirti i dlirë 

 vjen nga  e bardha “Vila Qendra “!

“Hotel Pelod” ..një emër i rrallë ,shqip të  flet si nga lashtësia,

“Miresevini vëllezer”sikur të thotë ,tek Ksamili  ynë ,tek e bukura ,Shqiperia !

“Katër vallëtarët” ,vallen hedhin,sup me sup,si malet, dorë më dorë ,

“Hotel Ardjani” e ” Gjordeni “pranë i rrinë si një gjerdan, si një kurorë !!

“Gjiri i Podajve”përshëndet, e valët lozonjare të flasin ëmbël ,me zë,

Në të gjithë gjuhët e botës të flasin ,të gjithë i urojnë ,e nuk harrojnë asnjë !

“Hotel Ilio”,edhe “Milo”me urim të madh ..,sa i gjithë deti ,

Njëri sjell ninullën Çame ,tjetri mall e brengë…, dhe muzikë  minoriteti !

Dhe nuk ndalet sot urimi, porsi rreze drite, ecën drejt ,e çan përpara,

Me sharki e çifteli, uron Vila e bukur, “Ujëvara “!!

Gojë më gojë, shkon urimi,”Vëllezër,ketë verë  kështu,gëzim dhe festë paçi”!

Krahët hap edhe uron,me gjuhë zemre,me fjalë

 shpirti ,mu në qendër “Hotel Daci”!

Vallen hedhin pranë e pranë ,i veçanti”Hotel “Joni” dhe i bukuri ,”Driloni”,

“Mos mbaroftë kurrë vallja dhe kënga ,vëllezër përherë , kështu festoni.!”

Të shëtisësh krejt bregdetin,ndrin një Vilë me ngjyrë ari,

Me flamurin kombëtar, pret e përcjell Shqiptarët “Vila Park Bujari”! 

Një këngë,një melodi,përcjellin valët në botën mbarë..

Ejani në Ksamil  Karaibet e Shqipërisë,është një vend i rrallë !

Ky urim gjithkund përcillet ,bubullon dhe “Majestiku”

“Behar e paçi përherë ,ju bre vëllezër, kështu ju uroj unë,o lum miku”!!

“Bora bora ” përshëndet, “Panorama” ,”Abalone” “Vellëzërit Hasani”,

një urim i fortë buçet,

Përgjigjen plazhet,të gjithë me radhë vjen urimi si tërmet !!

“Vista mare”,”Solo mare”,”Mira mare”,”Vila park Bujari,”kanë në shpirt vetëm behar,

Një urim të madh sa deti “E paçi këmbën e mbarë “!

Urimin përrcjellin valët ,në çdo vatër në çdo zemër ,

Atje në botën e madhe,Ksamili ynë perla e Jugut  ke një emër !

“Kastëll Hotel”, “Luksxuri uron,shpejt përgjigjet “Pema e thatë “,

Ksamili ynë është në festë,dhe festa vazhdoftë  sa më gjatë ! 

Valle e këngë e paçi vëllezër.,zoti është përherë me ne, fati ne na përkedhëli ,

Ju uroj me fjalë shpirti,nga një vilë e bukur,më e bukura nga të gjtha”Garden Villa Veli” “