Përsiatje vetjake:Nga Teuta Shaqiraj


Vizioni im për këtë ditë..

8 Marsi si datë përkujtimore,

nuk është ditë feste e hareshme,

është një minut i gjatë heshtjeje.

Disa minuta për tu parë sy me sy

dhjetëra minuta për ti folur zemrës

e për tu përqafuar të dy,

në sytë e gezuar te fëmijes,

ku shpirti shpirtit ti dhurojë më shumë ngjyra

shumë orë e shumë ditë për të ngritur ura,

nga ty shoqëri moderne e civilizuar gjoja,

Dhe nga ju burra e djem lindur nga një grua.

8 Marsi është thirrja:

Mos me prek, jam lulja , jam e brishta Mimozë

Acarin e shkrij e të mbush me të sajën aromë.

dav