Përtej dritares-Nexhat Nallbati


Përtej dritares,shikimin çlodha një çast,

Para meje një portret njeriu u shfaq,

Mbi gjethen e një peme, ulur ishte ai,

Papritur mëndja më shkoi vetëm tek ti.

Syve të mij, aspak s’po i besoja,

Heshtja e vjeshtës, mbulonte gjithçka,

Përtej dritares, kujtesa ime u zgjua,

Njëherësh tek ty më shkoi mëndja.

Mendueshëm me vete thashë një fjalë,

Çdo vjeshtë që vjen është e veçantë,

Ngjyrat e saj seç kanë një magji,

Atë e ndjej unë, atë e ndjen dhe ti.

27 Tetor 2023.