Petraq Pali:Rrëfim…


E ndarë me Publike

Satirike..

=====================

Isha nisur në mulli më tha një herë priftëresha …

Isha nuse mjaft e re pa mbushtur të njëzet e tetat..

S’kisha lindur as fëmijë por isha një femër “pelë”

Prifti më dukej si “dordolec’ me një mjekër e kapelë.

Isha bërë pishman me kohë që me të dhe u martova

Por ma dhanë prindër me zor se ashtu ishte dhe “koha”.

Kështu që ngula këmbë një ditë që të shkoja në mulli

Të bluaja ca okë misri se ish vënd pa prokopi..

Kur hapa derën e mullirit dhe sa zbrita thasët nga mushka

Pashë millonanë e bukur sa më lojti syri,fiqiri, gusha !

Dhe ai me sytë e tij porsi të astritit gjarpër

Ktheu ujët e mullirit që blojën ta bënte natën…!

Nuk do bluajë sot mulliri se gurët duhen skalisur,

Prandaj lerën thasët këtu javës tjetër punë bitisur..!

U zu ngushtë priftëresha se e kish për herë të parë

Kur i shkeli syrin millonai ajo kuptoi ç’kishe ngjarë…(?)

Ky në vesh i molloisi ,priftëreshë mos u largo,

Kam një fjalë të të them bashkë natën do kalojmë’

Priftëresha u zu ngushtë dhe ju drodh zemra e shkretë

Nesër kemi meshë në kishë,Zoti mua më ndjeftë.

Dhe aty nga mesi i natës dëgjojnë kambanët e alarmit

Prifti bënte si i çmenduar mallëkonte orët e “shejtanit”

Doli gjithë njerëzia të alarmuar deri në kulm…

Do të vijë i thoshin priftit “millonai është burrë”!

Ai fjalën e mban do të bluajë për gjithë natë

Ndonëse gurët duheshin skalitur dhe ai e ka mprehur daltën…!

Petraq Pali

E ndarë me Publike

Satirike..

=====================

Isha nisur në mulli më tha një herë priftëresha …

Isha nuse mjaft e re pa mbushtur të njëzet e tetat..

S’kisha lindur as fëmijë por isha një femër “pelë”

Prifti më dukej si “dordolec’ me një mjekër e kapelë.

Isha bërë pishman me kohë që me të dhe u martova

Por ma dhanë prindër me zor se ashtu ishte dhe “koha”.

Kështu që ngula këmbë një ditë që të shkoja në mulli

Të bluaja ca okë misri se ish vënd pa prokopi..

Kur hapa derën e mullirit dhe sa zbrita thasët nga mushka

Pashë millonanë e bukur sa më lojti syri,fiqiri, gusha !

Dhe ai me sytë e tij porsi të astritit gjarpër

Ktheu ujët e mullirit që blojën ta bënte natën…!

Nuk do bluajë sot mulliri se gurët duhen skalisur,

Prandaj lerën thasët këtu javës tjetër punë bitisur..!

U zu ngushtë priftëresha se e kish për herë të parë

Kur i shkeli syrin millonai ajo kuptoi ç’kishe ngjarë…(?)

Ky në vesh i molloisi ,priftëreshë mos u largo,

Kam një fjalë të të them bashkë natën do kalojmë’

Priftëresha u zu ngushtë dhe ju drodh zemra e shkretë

Nesër kemi meshë në kishë,Zoti mua më ndjeftë.

Dhe aty nga mesi i natës dëgjojnë kambanët e alarmit

Prifti bënte si i çmenduar mallëkonte orët e “shejtanit”

Doli gjithë njerëzia të alarmuar deri në kulm…

Do të vijë i thoshin priftit “millonai është burrë”!

Ai fjalën e mban do të bluajë për gjithë natë

Ndonëse gurët duheshin skalitur dhe ai e ka mprehur daltën…!

E ndarë me Publike

Satirike..

=====================

Isha nisur në mulli më tha një herë priftëresha …

Isha nuse mjaft e re pa mbushtur të njëzet e tetat..

S’kisha lindur as fëmijë por isha një femër “pelë”

Prifti më dukej si “dordolec’ me një mjekër e kapelë.

Isha bërë pishman me kohë që me të dhe u martova

Por ma dhanë prindër me zor se ashtu ishte dhe “koha”.

Kështu që ngula këmbë një ditë që të shkoja në mulli

Të bluaja ca okë misri se ish vënd pa prokopi..

Kur hapa derën e mullirit dhe sa zbrita thasët nga mushka

Pashë millonanë e bukur sa më lojti syri,fiqiri, gusha !

Dhe ai me sytë e tij porsi të astritit gjarpër

Ktheu ujët e mullirit që blojën ta bënte natën…!

Nuk do bluajë sot mulliri se gurët duhen skalisur,

Prandaj lerën thasët këtu javës tjetër punë bitisur..!

U zu ngushtë priftëresha se e kish për herë të parë

Kur i shkeli syrin millonai ajo kuptoi ç’kishe ngjarë…(?)

Ky në vesh i molloisi ,priftëreshë mos u largo,

Kam një fjalë të të them bashkë natën do kalojmë’

Priftëresha u zu ngushtë dhe ju drodh zemra e shkretë

Nesër kemi meshë në kishë,Zoti mua më ndjeftë.

Dhe aty nga mesi i natës dëgjojnë kambanët e alarmit

Prifti bënte si i çmenduar mallëkonte orët e “shejtanit”

Doli gjithë njerëzia të alarmuar deri në kulm…

Do të vijë i thoshin priftit “millonai është burrë”!

Ai fjalën e mban do të bluajë për gjithë natë

Ndonëse gurët duheshin skalitur dhe ai e ka mprehur daltën…!

About Post Author