Petroglifet e lashta të Perusë vërtetojnë se të huajt kanë vizituar tokën në të kaluarën e largët


Në shtetin e largët të Amerikës së Jugut të Perusë, ka shumë vende arkeologjike interesante që kanë habitur vizitorët dhe eksploruesit e këtyre vendeve. Midis tyre, faqja më pak e njohur, por më e pazakontë është Toro Muerto.

Petroglifet Toro Muerto ndodhen në rajonin Uracha, në provincën e Kastiljes (Arequipa), ku, sipas inventarit të fundit r̟e̟c̟o̟r̟d̟s, u gjetën 2584 gdhendje guri. Puna e kryer në fazën e fundit kontribuon në njohjen e Toro Muerto si një trashëgimi kulturore botërore dhe në rritjen e numrit të vizitorëve në këtë vend.

Petroglifet Toro Muerto, të vendosura në rajonin Uracha, në provincën e Kastiljes (Arequipa), kanë petroglifet më të çuditshme, që sipas shumë njerëzve, është dëshmia përfundimtare e vizitave të a̳l̳i̳e̳nve te lashte në të kaluarat.

Njerëzit e lashte përshkruanin një numër të madh krijesash misterioze të ngjashme me njeriun

Sipas inventarit më të fundit r̟e̟c̟o̟r̟d̟s, 2,584 gdhendje guri u gjetën në petroglifet Toro Muerto. Shumë gdhendje përshkruajnë figura të çuditshme të cilat, në fakt, nuk janë krejtësisht njerëzore. Është interesante se disa nga këto petroglife kanë një ngjashmëri të jashtëzakonshme me pikturat e tjera shkëmbore te lashta që u zbuluan në pjesë të tjera të planetit tonë.

Toro Muerto ka një sipërfaqe prej disa kilometrash katrorë dhe emri i tij, i përkthyer nga spanjishtja, do të thotë “Dem i vdekur”. Në ato vende kishte më pak ujë të ëmbël, kështu që kafshët shtëpiake shpesh vdisnin nga dehidratimi, prandaj vendi quhet “Dem i vdekur”.

Njerezit e lashte njerëzit gdhendën shumë figura interesante atje në mure

gurë. Ato janë të gdhendura në gurë vullkanikë dhe ka shumë gurë të ngjashëm në këtë pllajë të madhe dhe të shkretë. Shumë entuziastë besojnë se këto petroglife enigmatike janë prova përfundimtare e vizitës së a̳l̳i̳e̳n̳ve në Tokë në të kaluarën e largët.

Studiuesit kanë identifikuar rreth 5000 nga këto vizatime misterioze.

Shumë nga petroglifet A̳n̳c̳i̳e̳n̳t̳ datojnë rreth vitit 10,000 para Krishtit. Deri më sot, studiuesit kanë identifikuar rreth 5000 nga këto vizatime misterioze.

Mund të gjesh shumë detaje të jetës së një njeriu primitiv. Ndër petroglifet e Toro Muerto-s, ka përshkrime shumë interesante të barinjve dhe h̳u̳n̳t̳e̳r̳s̳, si dhe shumë kafshë që jetonin në ato vende të ashpra. Njerëzit e lashte përshkruanin gjithashtu luledielli dhe pemë pa degë. Ka edhe simbole të ndryshme gjeometrike, zigzage, katrorë dhe objekte në formë diamanti.

Njerëzit e lashte përshkruanin një numër të madh krijesash misterioze të ngjashme me njeriun. Shumë pajtohen se këto janë krijesa shumë të pazakonta dhe nuk duken si njerëzit. Këto entitete misterioze të përshkruara në gurët e Toro Muerto kanë shumë tipare të çuditshme. Për shembull, antenat në koka.

Wandjina: Piktura shkëmbore të gjetura në Australi të ngjashme me petroglifet A̳n̳c̳i̳e̳n̳t̳ të Perusë

Fakti edhe më befasues është se disa nga petroglifet Toro Muerto janë shumë të ngjashme me ato që gjenden në Australi. Njerëzit primitivë vendas të këtij kontinenti të largët bënë gjithashtu imazhe të krijesave misterioze me “aureolë” rreth kokës. Këto piktura shkëmbore quhen “Wandjinas”, të cilat kanë krijesa të çuditshme pa gojë, me sy të mëdhenj të zinj dhe fytyra të zbehta. Dhe këto fytyra janë të rrethuara nga diçka jashtëzakonisht e ngjashme me helmetat e astronautëve.

Personi i parë që vendosi se këto gdhendje te lashta përshkruanin alienet e lashte ishte shkencëtarja franceze Christine Dequerlor, e cila në fakt i zbuloi ato në 1970.

Një nga vizatimet më interesante është një automjet katërkëndor mbi mbështetëse. Gurët gjithashtu përshkruajnë krijesa të panjohura që mbajnë helmeta pranë objekteve me pamje të çuditshme. Sipas shkencës moderne, Toro Muerto i atribuon  kulturës Huari , e cila u zhduk rreth shekullit të 10-të pas Krishtit.

Shkencëtarja franceze Christine Dequerlor ishte e para që vendosi që këto gdhendje te vjetra përshkruanin alienet e lashte në vitin 1970.

Vlen të përmendet se vendasit refuzuan të ndihmonin Christine Deverlor në gërmime dhe kërkime, pasi janë të sigurt se Toro Muerto është një vend me energji të keqe.

Shumë studiues sugjerojnë se njerëzit e lashte te Perusë dhe Australisë nuk janë të lidhur në asnjë mënyrë. Atëherë pse arti i tyre ka ngjashmëri kaq të habitshme?

Petroglifet e lashta të perusë vërtetojnë se të huajt kanë vizituar tokën në të kaluarën e largët

Në shtetin e largët të Amerikës së Jugut të Perusë, ka shumë vende arkeologjike interesante që kanë habitur vizitorët dhe eksploruesit e këtyre vendeve. Midis tyre, faqja më pak e njohur, por më e pazakontë është Toro Muerto.

About Post Author