Pika e nxehtë e UFO-ve në Japoni tani po e quan veten :”shtëpia e alienëve”


Muzeu i UFO-ve Fureaikan.cosu

Një qytet në prefekturën e Fukushimës të Japonisë është bërë sinonim i pamjeve të UFO-ve dhe idesë së vizitës së alienëve.Me një shikim, qyteti rural mund të duket si çdo vendbanim tjetër i vogël në Japoni.Kjo është, të paktën, derisa të vini re se sa shumë banorët e saj e kanë temë komunitetin e tyre rreth UFO-ve dhe alienëve.

Dikur i famshëm për industrinë e tij të prodhimit dhe thurjes së mëndafshit, Iino ka kaluar në periudha relativisht të vështira vitet e fundit, duke i detyruar zyrtarët lokalë të improvizojnë një mënyrë për ta mbajtur atë në hartë.

Përfitimi nga reputacioni i saj për të qenë një pikë e nxehtë e UFO-ve, doli se ishte zgjidhja ideale.

Duke ecur nëpër qytet, nuk është e vështirë të shohësh se si ka ndikuar kjo temë.

 UFO-t janë kudo, nga stacionet e autobusëve me temë aliene deri te llambat e rrugëve në formë UFO-je – madje ka edhe një statujë të plotë të një alieni – perfekte për mundësi fotografike turistike.

Muzeu lokal, i njohur si UFO Fureaikan, është shtëpia e të gjitha llojeve të atraksioneve me temë UFO-t, duke përfshirë libra, fotografi dhe burime të tjera të krijuara për të intriguar dhe argëtuar.

Vitin e kaluar, për nder të 30-vjetorit të muzeut, pati një festë të gjerë në formën e një festivali ku morën pjesë entuziastë të zbukuruar me kostumet e tyre më të bukura të alienëve.

Megjithatë, mbetet për t’u parë nëse e gjithë kjo do të mjaftojë për të rigjallëruar ekonominë në flamur të qytetit.