Pika e zezë në fletën  e bardhë-Nexhbedin Basha


Në këtë mëngjes i nxehti iku larg,

Si një bardhësi trokiti freskia,

E unë nuk u mora me letrën e bardhë,

Por me pikën e zezë si të ish mbrekullia…

Jeta bardhë e zi është e vërteta,

Në sintoni e bardha dhe e zeza duhen parë,

E unë i cek pak e nga pak të dyja,

Si të ishin dy miqtë e mi të artë.

Pika e zezë e vogël mbetet,

Dhe si e tillë s’duhet nënvleftësuar,

Të dyja në fletore mesazh përcjellin,

Ata janë sinonim i jetës praruar…

Le ta jetojmë jetën në bardhësi,

Jo duke injoruar pikat e zeza,

Pa të dyja nuk ka kuptim jeta as dhe risi,

Se ndriçim sjellin si retë e bardha dhe të zeza.