Pikëllim!-Tasim Marku


———-

Engjuj!

Kush ju vrau?

Përse zoti s’lësho

n rrufe!

Të djeg e përvëlojë ktë botë të qelbur të shkatrrojë?

Smë bën dora të shkruaj!

Smë bën goja të flas!

Po plas nga marazi dhe dhimbja!

O më të pafajshmit e kësaj bote!

Po qaj gjyshi dhe pse sju njoh!

Dua të hakmerrem për ju!

Të nxjerr zjarr për të pervluar botën!

Që në llucë të qelbur është zhytur!

Të përveloj, të shkatërroj!

Nga e para ta ndërtoj!

Zemra ime e plakur po pëlcet!

Po cahet, po thyhet brënda!jam i tërbuar!

Zdi ku të hakmerrem!

O engjuj ju të tre!

O kriesa të pafajshme!

Ju në qiell jeni!

Po shoqërinë e shkatrruar të zhytur në lluc! e shkaktarin

do digjja pa u dridhur në furrë!