Piktura:”Shën Gjon Pagëzori dhe Herod Antipa” Pieter de Grebber e viti 1640


Pieter de Grebber rreth 1600 – 1653

Piktura:Shën Gjon Pagëzori dhe Herod Antipa

Të dhëna:

Punimi:vaj në kanavacë

Përmasat:(115 × 148 cm)

Viti: 1640

Vendodhja ;Pallati i arteve te bukura Lille

Përmbajtja:

Herod Antipa, guvernatori i Galilesë, qortohet nga Gjon Pagëzori për martesën e tij të paligjshme me kunatën e tij, Herodias. Herodi kishte shumë respekt për Gjonin. Herodias megjithatë do që Pagëzori të arrestohet, dhe kjo është ajo që ndodhi.

Kjo është një pikturë pa datë e mjeshtrit holandez Pieter de Grebber nga Haarlem. Tregon qartë se si Herodiada i thotë Herodit që të mos e linte Gjonin të largohej nga qortimi i tij.

Përgatiti G.Llojdia

About Post Author