Pirro Minella Millona:” Më tregove se dashuria…


” Më tregove se dashuria nuk është e mbushur vetëm me dhimbje në zemër.. se ka një anë tjetër dashurie që nuk e kisha ndjerë kurrë më parë…!!”

….. Kur më gjete, isha një rrëmujë e plotë, komplet ed thyer dhe pa gëzim. Kisha humbur gëzimin e të jetuarit dhe nuk mund të gërmoja rrugën time nga vrima e humbjes dhe ankthit në të cilin kisha varrosur veten.
Isha zhytur në keqardhje, disfatë dhe thyerje për kaq kohë, sa pothuajse më kishte konsumuar.
Ti më tregove se dashuria nuk është e mbushur vetëm me dhimbje në zemër.. se ka një anë tjetër dashurie që nuk e kisha ndjerë kurrë më parë.
E di që ke qenë këtu përmes të gjithave, dhe doja të të thoja faleminderit.
Ti ke qenë i duruar me zemrën time të brishtë dhe më ke mbajtur dorën gjatë ditëve të vështira..
Edhe lotët i fshive ndërsa qaja.
Mendova se dhimbja e zemrës do të më shkatërronte, dhe me të vërtetë mund të kishte nëse nuk do të ishe shfaqur kur e bëre.
Dashuria jote vetëmohuese dhe përkushtimi i pandërprerë ndaj shpirtit tim të thyer filloi të më tregonte se si ta lejoja dritën të hyjë përsëri.
Ti më doje kur unë nuk e doja veten dhe më tregove mirësi pa pritshmëri.. diçka që nuk e kisha ditur kurrë.
Jam i sigurt që do ta kisha gjetur rrugën time përfundimisht, por Ti e bëre nga një vend dashurie..
Ka qenë një udhëtim i gjatë me shumë ditë poshtë, por Ti kurrë nuk je tërhequr ose larguar asnjë herë dhe jam e sigurt se nuk ishte gjithmonë e lehtë..
Unë isha një katastrofë për një kohë të gjatë.. dhe jo lloji i bukur.
Ti nuk më ndihmove vetëm të bashkoja pjesët e vetes sime të thyer, Ti më mbajte dorën ndërsa më tregove me durim rrugën e kthimit tek vetja.
Më kujtove forcën time kur nuk kisha guxim ta kërkoja vetë.
Pra, ndërsa shikoj në sytë e shpirtit tënd të bukur, jam e mbingarkuar me bekimin që gjeta në ty.
Ti ishe gjithçka që nuk e dija kurrë se më duhej dhe më dhe një strehë të sigurt nga stuhitë e mia.
Ti më doje kur unë nuk dija të doja veten,
Dhe për këtë dhe shumë më tepër,
Do ta kaloj pjesën tjetër të jetës sonë duke të treguar se sa shumë i veçantë je për mua.
Uroj që të mund ta shohësh veten përmes syve të mi dhe të kuptosh se çfarë shpirti i mahnitshëm, i menduar dhe i bukur je.. dhe çfarë do të thuash për mua.
…..Faleminderit që je këtu përmes të gjithave, duke më dashur pa kushte, dhe mbi të gjitha, duke më treguar se si ta dua veten kur kisha harruar se si.
Ti do të jesh gjithmonë gjëja ime e vërtetë, tani dhe përgjithmonë….

About Post Author