Pirro Minella Millona:” Së shpejti vëllimi i dytë “Romanca…


” Së shpejti edhe Vëllimi i dytë “Romanca..l” frut i një pune me intesitet…!!”

….Sapo mbarova së rendituri skicat e Vëllimit të dytë “Romanca..” i cili javës tjetër mbaron redaktimi dhe përgatitet për botim.
Struktura e Vëllimit të dytë ” Romanca..”

STRUKTURA
…. ” Ndoshta, ndjenja më e mrekullueshme nga të gjitha është thjesht të jesh e lirë…..!!!”
….” Tik taku i orës, tregon se koha po mbaron, jeta jote nuk pret në pafundësi, jeta jote duhet jetuar….!!!” ( 71 )
….” Malli më ka marrë dhe Unë për Ty shkruaj sot…!!!” (72 )
…” As mos ço ndëmënd ndonjeherë se ajo mendon për Ty, se ata lotë derdhen për Ty….. !!!” ( 73)
…..“Pasioni dhe energjia je Ti….!!!” (74 )
…..” Ju jeni “mësuese”, jepni mësim në këto fshatra për rreth.., përgjigja e saj më befasoi…!!!” ( 75 )
…”Karamelet e fundit të jetës time, dua ti shijoj sa më ëmbël..!!!(76)
…..” Pas çdo dere që mbyllet, hapet një derë tjetër. Asgjë nuk ka mbaruar për sa kohë ka jetë….!!!” (77 )
…” Puthja e çdo gruaje, kudo që ta dhuron plotëson të gjitha kënaqësitë, që ajo fsheh në atë universin e saj të pa eksploruar plotësisht …!!!” (78 )
…..“Të premtova që për datëlindje do të sillja karafil të kuq….!!!”(79 )
….. ” Gjethja e vjeshtës në gotën time, buzë Liqenit …!!!” ( 81)
…..”Gështenja që goditi supin e saj, atë buzë mbrëmje vjeshte të artë…..!!!” ( 82)
…..” Je romani kurrë nuk mbaron, romani që vetëm të josh….!!!”(83 )
…. “Largësia nuk na ndan, sa pranë jemi mes nesh…të dy një interval shpirtëror…!!” ( 84 )
…”Ajo dhe Jeta e saj përballë njëra tjetrës….!!!” ( 85)
….”Vashëza e ëndrrave tona rinore….!!!86
….” U njohëm Ne të dy pa u takuar, asnjëherë…..!!!” ( 87 )
….” Malli më ka marrë dhe Unë për Ty shkruaj sot…!!!” (88 )
….”Ne jemi dy grimca në këtë Oqean Njerëzor, jemi vetëm dy skajet e segmentit Jetë, Pirro-Teuta….!!!” ( 89)
…..”U “rrita”, iku mosha, por kujtimet as janë plakur, as kanë ndryshuar janë të njëjta, të freskëta si dikur rrjedhin …!!!90
…..” Unë dhe qetësia e Natës shoqëruesja ime….!!” ( 91 )
….” “Kam rënë në dashuri në moshën time. Kjo dashuri nuk mund të ndodhë në moshën e rinisë….!!!” (92)
…. “Loti që pikon, por tani ka mbetur i vetmuar…!!!” ( 93)
….”Thyeje heshtjen, thuaje një fjalë, atë fjalë, që në heshtje e thua: “Kam mall”….!!!” (94 )
….”Dikur Unë dhe Ti për Atë jemi zënë, me muaj nuk kemi folur e mban mënd apo jo….??!!!” ( 95 )
…”Karafili i kuq dhe stoli i dashurisë..!!96
….” Natali, po emrin tuaj do ti vë mbeskës time, të të përjetesoj edhe Ty mikja ime ….!!!” (97 )
… E di, që sot ke datëlindjen dhe një skicë e meriton të ta dedikoj Ty, Moza jonë e dashur….!!!” ( 98 )
….” Ikje e shpejtë, la prapa trishtim e brengë të përjetshme….!!!” (100)
…..”Kam një pritje tē vjetēr, qē s’di ku ta lë…..!!!” (101 )
..”Edhe pse erdhe vonë mikja ime, përsëri ike larg, për të mos u kthyer kurrë më.!!106
…. ” Unë jetova jetën, ju thjesht keni ëndërruar…..!!!” ( 109 )
….”Ajo dritë ndezur në dhomën e mbuluar nga gjethet, pret me ankth e lodhur nga heshtja…!!!” ( 110)
… “Rëfim shpirtëror për “zeshkanen” e ëmbël…!!!” ( 111 )
….” Nuk e kam harruar gërshetin tënd, aq bukur thurrur….!!!” ( 112 )
…” Sa pak e paske njohur Atë, femër për një natë të vetme…!!!” (113
….” Rrëfim i detit për gruan e bukur…!!!” ( 114)
…”Me valët lozonjare, që përkeledhnin bregun, Ajo preku dashurinë, një çast të vetëm u panë sy ndër sy, u puthën, u dehën, të dy….!!!” (115)
…..” Ti, aroma jote dhe lulet e mia pa jetë… dhe karafili dhuruar shitëses së bukur, …!!!” ( 116 )
….. “Ta puth pakëz “Zogëzën ” si dikur…. Ajo qeshi me gjithë shpirt… dhe Unë e putha “Zogëzën”, përsëri si dikur…!!!” ( 117)
…”Ajo Aristokratja dhe Askushi përballë saj…!!!” (119 )
…. ” Sot është dita pa laps e letër, nuk i dua pranë, dua vetëm vetveten ..!!!” 120
….”Kur unë isha aty tek shpirti yt….!!!” ( 121)
….” Shiu dhe bota e bukur e mikes time….!!!” (122 )
…”Më therr në shpirt vetmia, dhëmb më tepër se netët e acarta, vetmia i ngrin mendimet e mia në acarin e saj..!!!” (123)
… “Eja kështu si je, mos i kreh flokët se përsëri unë do të ti prish…!!” (124)
….. ” Një dedikim në stol,… një histori njerëzore…!!!” (125)
….” Po ikën vjeshta, vjen dimri i acartë, kam mall të të shikoj….!!!” ( 126 )
….”Befas një përshëndetje e thjeshtë, më ndryshoi krejt rrjedhën e Jetës time….!!!” (127 )
…..” Kujton me mall shoqen e bangës, ashtu e bardhë, e thjeshtë, si flutur vraponte…!!!” ( 128 )
…” Nuk dua të bjerë gjethja e fundit pa të takuar Ty….!!!” ( 129 )
…” Jeta “sekrete” e secilit bashkë me adresën e pa koduar, na shoqëron kurdoherë ….!!!” ( 130 )
….” Lulet e deles me petalet e saj të hequra një nga një “Më do, s’më do”….!!!”
….”Ah…, ajo puthja e parë që më njomi buzët, nuk kam mundur ta harroj edhe sot…!!!”
….” Të mërzita e di me gabimet e mia, ik diku larg nga unë, diku ku mund të gjesh qetësinë e munguar….!!!”
.. ” Ahhh ta dish sa të do, o Zot dhe si të do,është dashuriHyjnore, nuk ka të dytë mbi Tokë …..!!!”
….” Kam gjetur njeriun e ëndrrave të mia rinore…..!!!.
….” Dashuria nuk kërkohet, ajo vjen dhe troket në shpirtin tënd të pastër…..!!!”
….” Kur e dashurova shumë dhe e kuptova që Ai më dashuronte më fort, më thellë u detyrova të largohesha….!!!”
..Shpresoj të jenë të pranishme skicat e mia pas ditëve stresuese dhe tju shërbejnë si një shlodhje.
Pra “koncert shpirtëror”..

Me respekt dhe mirënjohje