Pirro Minella Millona:Dedikuar datëlindjes të poetit Andon Zako Çajupi ne 156 vjetorin e lindjes!!!


Pirro Minella Millona

Dedikuar datëlindjes të poetit Andon Zako Çajupi ne 156 vjetorin e lindjes!!!

… “Ne përvjetorin e datëlindjes së Poetit te madh të Rilindjes Kombëtare Andon Zako Çajupi…!!”

…Mëngjes herët mora rrugën për te busti i Rilindësit te madh Poetit Andon Zako Çajupi. Është datëlindja e tij e 156-të

U mblodhën shumë pjesmarrës nga Zagoria.

Na priti Mitro Saqellari, N/Kryetari i Shoqatës ” Zagoria” me koktejin e zakonshëm, dikujt një gotë raki, dikujt një gotë verë, apo edhe një gotë Shampanjë.

Edhe buqetat me lule nuk munguan. Fotografitë e rastit dhe ceremoninë e hapi Z. Pirro Loli, i cili mban titullin “Mjeshtër i Madh”. Tepër interesant ne thënjet e Z. Pirro Loli.

Pastaj fjalën e morri Profesoresha Znj. Eva Qorri.

Edhe fjala e Profesor Stavri Trako u prit me interes.

Secili nga folësit si Znj.Evanthi Loli, përmëndi vlerat e Poetit te madh të Rilindjes Kombëtare.

Po kështu me interes u prit edhe fjala e Znj. Sofika Gjici (Hodo)

Interesant ishte recitimi i nje poezie te Çajupit, nga një kalimtar o rastit.

Në këtë event nuk munguan edhe vëllezërit Harallamb dhe Jorgo Qirko, Harrillo Bita dhe pjesëtarë të tjerë nga Zona e Zagorisë….

Pastaj festimit shumë pjesëmarrës u drejtuan në lokalin “Gjakova”, ku u shtrua një drekë me pjesëmarrësit.

Kuptohet dollia ishte e pranishme dhe pas pastaj nuk mungoi kënga labe, nga grupi polifonik me marrës Miço Duri dhe Arqile Nika..

Fjalën e morri Z. Mitro Saqellari dhe kërkoi të zdjidhej Kryesia e re e Shoqatës ” Zagoria”

Me votim të hapur u propozuan këta anëtarë:.

1- Znj. Eva Qorri ( përfaqësuese e Zhej)

2-Znj. Sofika Gjici ( përfaqueses e Doshnice )

3- Znj. Eli Bici (përfaqësuese e Sheper)

4- Z. Andon Bita (përfaqësues i Zhej )

5-Z. Andon Pango ( përfaqësues i Topovë )

6-Z. Mitro Saqellari (përfaqësues i Hoshteve )

7-Z. Pirro Loli (përfaqësues i Koncke )

8-Z. Spiro Kaso (përfaqësues i Sheper )

9- Z.Vasil Fociro (përfaqësues i Nderan ) (nga Zhej )

Z. Mitro Saqellari, propozoi, që zgjedhja e Kryetarit të bëhet nga Kryesia në nje datë tjeter, ku të hidhen dhe objektivat për vitin 2022-2023 .

….Duke u përqafuar dhe uruar ditë të gëzueshme pjesmarrësit u shpërndane, duke marrë me vete ato momente aq të bukura ne datëlindjen e te madhit Andon Zako Cajupit…

About Post Author