Pjella e dritèhijeve-Florentina Skendaj


Florentina Skendaj

Jashtè,

shkurt me erè ,

nè dhomè ,

drita e mèngjesit ka hyrè,

lè nè mur perballè dritèhije ,

si det me valè . . .

Figura njerèzish pa seks,

koka cilindrike ,

pallto e trupit varur kremastar.

Drita shumon , lodron,

figura ndèrron me rradhè ,

koka cilindrike ,

pallto e trupit varur kremastar.

Drita shumon , lodron,

figura ndèrron me rradhè

nè mur ,

deti me dallgè .

Midis shtrirè rri,

e mbi ecran vija- valè ylberi.

Operon era mbi dritè,

pemè e gjethe shkalafit ,

e murit figurat vihen e shkrihen . . .

. . . .e sè fundi ,

mbi tè fashiturin det ,

njè kryq befas pèrpjetè ,

anash ,

njè krah ca mè i gjatè,

pèr emèr dhe datè ….!

~

Kush tè ulèrijè ?

SHèrtin keq moj çezmè,

pèr mikun ,qè s’vjen .

Ti veçse zè ndryshk,

mua,

ç’mè ikèn jetè !