Pjellë shejtani-Kumrie Avdyl Shala


Kumrie Avdyl Shala

PJELLË SHEJTANI 🇦🇱

Pse duhet të shkruaj vetëm poema të mjerimit,

të vuajtjeve e t’hjekave të femrës?

Heu sa po më lendojnë rrëfimet,

Kur rrfehen si të prifti,

As nuk mund t´i mbyll sytë, as të ec para.

Çdo ditë përballem me realitetin e hidhur.

Eh, sa të randa janë rrëfimet e perditshme!

Pooo,

Ju paragjykoni dhe përqeshni me ironi

Se, femra edhe në këtë dekadë,

U portretizua si gjarpër nën gurë.

Shih!

Si mall shitet për shuarje epshesh t´shejtanit.

Për besë e rëndë çenka

Të dëgjosh rrëfime rrëneqethëse çdo ditë.

Sa pjellë ogurzezë e shkreta femër!

Darkë për djallin qenke lindur

Ti, e mjera femër.

Pse duhet të shkruaj vetëm poema të mjerimit,

të vuajtjeve e t’hjekave të femrës?

Heu sa po më lendojnë rrëfimet,

Kur rrfehen si të prifti,

As nuk mund t´i mbyll sytë, as të ec para.

Çdo ditë përballem me realitetin e hidhur.

Eh, sa të randa janë rrëfimet e perditshme!

Pooo,

Ju paragjykoni dhe përqeshni me ironi

Se, femra edhe në këtë dekadë,

U portretizua si gjarpër nën gurë.

Shih!

Si mall shitet për shuarje epshesh t´shejtanit.

Për besë e rëndë çenka

Të dëgjosh rrëfime rrëneqethëse çdo ditë.

Sa pjellë ogurzezë e shkreta femër!

Darkë për djallin qenke lindur

Ti, e mjera femër.

Si mall shitet për shuarje epshesh t´shejtanit.

Për besë e rëndë çenka

Të dëgjosh rrëfime rrëneqethëse çdo ditë.

Sa pjellë ogurzezë e shkreta femër!

Darkë për djallin qenke lindur

Ti, e mjera femër.