“Pleqëria”-Afërdita Hadaj


“PLEQERIJA”

“””””””””””””””””””””””””””””’

Ç’ke moj pleqëri e

shkretë,pse po na

sulmon…………..!!

A mos vallë,bën pakt

me djallin……? vjen

dhe s’na tregon….?

Kush të çpiku moj

e shkretë……..? sa

shum frik të kanë!

Po kaluan………të

shtatëdhjetat,

shpirti…fillon qanë.

Qanë, për kalvarin

e jetës,trëndafil

me gjemba shtruar.

Por dhe për pjesën

e mbetur, kushedi

fati…..çka shkruar.

Pleqëri na qëndro

largë,na kthe ditët

në pranverë.

Qëndro larg, paktit

me djallin,dhe mos

na bëj kurrë qeder.

Do presim, të qetë parajsën,kur zoti

të na kërkoi.

Fjala pleqëri tek

neve, asnjëher zdo

egzistoi……….!!

S’na trembin,thinjat

mbi kokë,edhe

rrudhat palë palë.

Se ato, janë pjesë

e jetës.Fisnikërinë

për të treguarë.

Shpirtin kemi plot

pranverë,mendjen

kemi si të rinj.

Pak respekt, më

shumë kërkojmë,

përzier,me dashuri.

Afërdita Hadaj.

/1/8/2023/Këlcyrë/.