Plis bardhët-Jashar H Selmanaj


1.

Më flamur në dorë

Marshojnë duke ecur

Shallin, sikur kurorë

Koha kishtë ngecur…

2.

Ah, përball furtunës

Burrat krenar balllart

Vershon lumi i bunës

Kohë e egër dhe e art.

3.

Trimat më Plis të Bardh

Më Tirqi dhe më Gajtana

Këmbët i hedhin në gardh

Ah, të ashpër, sikur zana.

4.

Në shpirtin e tyrë bujarin

Koha ishtë plotë zhgenjim

Në zëmër atdhedashurin

Stuhit sjellen ngadhnjim.

5.

Ah, në ball më intelektual

Nji gershetim më vlerë

Shtegtimi sot është aktual

Stuhi të egra kemi në verë.

6.

Sot për nesër stuhin e nuhati

Pas shtat bjeshkëvë shiqojë

Nën kthetra të rrebeshit argati

Për kombin tonë jemi pararojë.

Jashar H Selmanaj🇦🇱🇦🇱