Plis i bardhë-Jashar H Selmanaj


Plis i bardhë

1.

I vjetër më qindra e mija vjeçarë

Pëllazg, ilir e shqiptar më plisin e bardh

Sotë dhe djeh më lotë duke qarë

Koha e nxehtë është pranë ka më ardh.

2.

Ah, rrufe më bubullim e kaluara

Pse, ne nuk i japim rëndesi sotë historis

Etjet e djajvë janë të pa shuara

Nëse harrojmë qalojmë drejt ardhmëris.

3.

Lehin qentë rrugevë pa ndaluar

Ndegjohet zëri i tyrë dhe nuk pushojnë

Njërzimin kanë filluar më e hutuar

Në cilin drejtim të gjorët e mjerë shkojnë.

4.

Ah, bisha prap ulurojnë bishtat

Ka kohë nuk ndalen e çjerrën toka ime

Legenat po veprojnë si fashistat

Toka e shqipes të shitur s’ është jetime