Pllakat fotografike 70-vjeçare në misterin e anomalive “aliene”


Studiuesit janë përpjekur të përcaktojnë burimin e disa ndezjeve të pashpjegueshme të dritës në imazhet e vjetra disa dekada.

Pllakat, të cilat përmbajnë imazhe të kapura nga Anketa e Qiellit të Observatorit Palomar midis 1949 dhe 1958, mbulojnë një pjesë të madhe të qiellit të dukshëm nga hemisfera veriore.

Kohët e fundit, një ekip i vogël kërkimor i kryesuar nga Beatriz Villarroel nga Instituti Nordik për Fizikën Teorike ka punuar për të përcaktuar burimin e disa pikave anormale të dritës që shfaqen në disa nga pllakat dhe më pas duket se zhduken pa shpjegim.

“Ne gjetëm një imazh ku nëntë yje ishin atje dhe ata u zhdukën,” tha Villarroel. “Dhe ata nuk janë atje gjysmë ore më parë, dhe ata nuk janë atje gjashtë ditë më vonë.”

“Dhe ju pyesni veten, ‘A është kjo e vërtetë?

Kërkimi i përgjigjeve ka qenë i vështirë. Vezullimet anormale nuk duket se përputhen me ndonjë objekt të njohur astronomik dhe në kohën kur u morën imazhet, nuk kishte satelitë.

Sigurisht që ka ende mundësi konvencionale – ndezjet mund të lidhen me testet e raketave të kryera në atë kohë ose mund të jenë edhe defekte fotografike.

Megjithatë, siç qëndrojnë gjërat, nuk ka ende një shpjegim përfundimtar, i cili hap derën për mundësinë që këto ndezje misterioze mund të jenë jashtëtokësore në natyrë.

“Ne jemi shumë të kujdesshëm kur shkruajmë letrat tona, sepse nuk jemi të sigurt nëse ato janë të vërteta apo jo”, tha Villarroel. “Ne duhet të supozojmë gjithmonë se është shpjegimi më i mërzitshëm.”

Burimi: Inverse.com 

About Post Author