Po çfarë më tepër se keqardhje?Ylli Lalo


Ylli Lalo

Po cfarë më tepër se keqardhje !?

Po, ç’mund ti ndal

litarët e shiut

keputur nga diku

e rrjedhin nëpër qelqin e pastër

trishtimin?!

Më dhemb,

sa shumë më dhemb,

tek shoh përditë Injorancën

të vetëkurorëzohet

me varferinë e ekzaltuarit !

Ç’ti them këtij

të vetëquajturi “Zot”

që ëndërrën e vetë ka mbyllur

në gotën e naivitetit fëmi?!

Më dhemb,

vërtet më dhemb!

Të “keqen shaka” bëri Zoti me të,

dhe ai…

paditur as vetë,

mbi shpinën e Atit të tij

tashmë harbuar qëndronë

e ndihet një “Zot Universi”. !!!!!