Po lexoja sot në mëngjes-Vilson Mersinllari


—————————————-

Kur po lexoja sot në mëngjez

disa poezi të miqëve të mi

një mall për ta,në gjoks mu ndez

mu duk vetja mua,si tjetër njeri.

Si Naim Frashëri,të gjithë ata shkruanin

që të gjithë shkruanin nga larg,në-mërgim-

mendime acaruese në kokë po më kalonin

si u katandis këto vite,ky vëndi im.!?

Shkruajnë për ditë,shkruajnë me mall

për vënd-lindjen,për njerëzit e dashur

se i ka kapur në këtë kohë,ky dreq hall

dhe në jetën e tyre,vështirësi kanë hasur.

Kurse unë shkruaj,për të mirin dhe djallin

njëherë i gëzuar,njëherë me pikëllim

sepse unë të paktën,këtu e shuaj mallin

sepse jam emigrant,brenda vëndit tim.

VILSON MERSINLLARI.

VLORE-ALBANIA.