Po mirë…Ruzhdi Keraj


Po mire ,turp s’te vjen

flet aq marrina sa unë skuqem ,sikur me pështynë

dhe ndjeje sa e zbrazd asht per ty jeta

qe e mbush me rrena ,e s’te vjen zor

ti ke vujt?

ti lujshe me çokollatën dhe e hidhshe

për dhe

,kur ne kishim uri

dhe pritshe te ziheshim, kush ta merrte prej toke e te qesheshe tuj pa si do u rriheshim ne

por ne e shkelshim me dhune

dhe kafshojshim

tanë qejf bukën me pak djathë

qe merrshim ne mensë

e llastumja ,bije e oborrit t’parise qe talleshe

me ne bijt e vegjlise ,

pse kpucet I kishim te grisuna dhe vinim pa hekuros

ne nji auditor me ty ,

dhe ti e parfumosur me

gjithfarë ernash

rrijshe larg nesh sikur ne kishim kromen

me vjen neveri ,prape ti edhe sot si atëherë

llastohesh neper tv. dhe difton eh sa shume ke vujt

si s’ju vjen turp ,ty dhe ati qe f’ton.