Po shfletoj librin e Qerim Vrionit:”Miq në 50 foto”Nga Parashqevi Sahatçi


Parashqevi Sahatçi

Z. Vrioni ka botuar 6 libra ,ku për here te pare ka ngritur zhanrin e fotografisë ne art dhe kulturën shqiptare ,ata plotësojnë njeri tjetrën dhe bëjnë enciklopedinë e fotos dhe fotografeve shqiptare.

Autori, mjeshtër i fotografisë ,ka fiksuar me aparatin e vet personalitete të:arti, kinematografisë, folklorit, muzikës,letërsisë…

Takimi i fiksuar tek personazhet e tij, jepet nëpërmjet pak radhëve me shkrim dhe 50 fotove, pjesëmarrës ne këtë libër.

Aparatin e ka shkrepur ne përmjet bisedës, ku bashkëbiseduesin e ka mare ne befasi, tregohet gjendja emocionale ,përqendrimi,mendimi,karakteri tij.

Ne takimin e pare ne Turizmin e Beratit ,u prezantuam ,folëm diçka rreth jetës tone,po ajo ,qe na beri te zhytemi qëkur me dhuroi librin “150 vjet fotografi shqiptare”
Diskutuam rreth fotove, fotografia: flet vete, është e pa tjetërsueshme paraqet
realitetin,zhbiron përmbajtjen e saj. ajo i di gjithë gjuhet e botes, është proze,
skica e një novele, pse jo edhe një roman.

U përqendrova tek fotoja,kur imazhi ne Berat behej për patriotet: Cercis Topolli dhe Muco Qulli ,arkivolet erdhën nga Shkodra , po i përcillnin ,qe te preheshin ne vend lindje , sa kishim për te diskutuar ,Shqipëria 1914-1915.

Takimet vazhdun,ne Tirane utakuam edhe me beratasin Ylli Polovina, biseda zhvillohesh midis miqsh.