Po vdesin brezi më i dashur-Godo Mehmetaj


Po vdesin ata që pa studiuar edukuan fëmijë e tyre,

pa asnjë të vogël ndihmë

po humbasin vlerat e njerëzve më të dashur.

ata që kanë vuajtur më shumë në breza,

ata që punonin natë e ditë,

duke ngrënë njëherë se mendonin për fëmijët.

Po vdesin ata që lanë vlera të pa zvëndësushme,

ata që ndërtuan shoqërinë e sinqertë,

po vdesin sot në vetmi,

në një kohë të pa mëshirshme,

duke pritur nga dera fëmijët që si shikojnë me vite

me lot në sy nga malli të përqafojnë nipër e mbesa,

Po vdesin duke mos I harxhuar fëmijët e tyre,

po dhe varrimi i u bëhet nga komuna

po ikin ata që lanë gjithçka,

pa kërkuar asnjëherë interes nga kjo kohë e babëzitur,

nga kjo kohë që nuk kursen as vellan nga vëllai , urrejtjes ndaj pasurisë

po vdesin duke lënë një mal me brenga

dhe një foto të vuajtur në ndonjë qosh të shtëpisë,

Botë mizore me njerëz pa shpirt.