Poete Sheqere Sina:Fshati është lënë në harresë…


Poete Sheqere Sina

Fshati është lënë në harresë…

Duke udhëtuar nëpër stinët e jetës, mendja me shkoi tek origjina ime.

Në fshatin tim të lindjes, afër Shebenikut pasuritë natyrore nuk kane tË mbaruar.

Ndjej dhimbje plogështim për fshatrat malore qe kane ngelur te vetmuara, ne harrese, ne mëshirë te zotit …

“Po Zoti krijoi njeriun

Për atë bukuri natyrore për ta mbrojtur…?

-Çfarë duhet te beje ky njeri”?

Me dhemb shpirti për atë vend te bukur..

Ku ahu lisi e etja…. dhe vendi është shkatërruar….

Janë formuar përrenj te mëdhenj dhe është kthyer ne një shkretëtire te vërtetë .Dëbora e malit shkrinë shirat rrebeshet grumbullohen nè përrenj dhe përfundojnë ne lumin Shkumbin…

Dhe vazhdojnë..ose marinë fshatra bëhen përmbytje. dhe përfundojnë ne detin e madh.

” Rrugët, xhade nè fshatra…është detyra kryesore ..

Ne këtë pranvere duhet kanalizimet dhe kujdesia për fshatrat” vijat kulluese për te çuar ne drejtimin e duhur sepse erozioni i tokës po mbaron.

Gjithashtu te mbrohen dhe te kujdesemi pyjet për filizat e rinj te pastrohen nga shkurret,

Te priten drurët e vjetër…për përdorim për djegie.

Vetëm te shkosh me avion sepse rrugët ne fshatra janë prishur janë larguar njerëzit ?

Duhet organizimi puna kryesore është fshati

sepse po u përmbys fshati,

mbytet qyteti..

Prandaj te merren punët me radhe ..

Te kujdesemi për fshatin, për pyjet te ruajmë erozionin e tokës se po mbaron… dhembshuria për atë vendlindjen me pikon shpirtin ndaj po shkruaj.

About Post Author