Poetes shqiptare i dorëzohet çmimi “Universum del patrimoniofemminile”(opens in a”


Marre nga gazeta :”Diaspora Shqiptare” Linku :https://diasporashqiptare.al/2022/06/28/itali-poetes-shqiptare-i-dorezohet-cmimi-universum-del-patrimonio-femminile/?fbclid=IwAR1VHugl4P-m9q2xZIOwzPWuO-vEqXVapOST3lWTIFe7VnDJMe_1l5uiB0Y

Ditën e djeshme në ambientet e Teatrit social të Comos poetes shqiptare Denata Ndreca i është dorëzuar çmimi “Universum del patrimonio femminile” (Universi i Trashëgimisë së Gruas). I pranishëm në ceremoni ishte edhe kryetari i bashkisë Mario Landriscina.

Edizioni 2022 i është dedikuar grave që kanë dhënë kontributin e tyre në fushën e mjeksisë, letërsisë dhe muzikës. Për Ndrecën, objekt analize nga kritika letrare, vlersohet dhe  angazhimi i saj në rolin e promovimit social dhe kulturor të gruas.

“Një çmim që më bën të mendoj, që më bën të vazhdoj rrugën time dhe t’u jap zë atyre që nuk kanë… (edhe pse shpesh herë  e vetme dhe me shkopinjë nën rrota, sepse ato si unë – nuk janë gra komode).

Në motivacionin e jurisë, përveç kritikës letrare dhe asaj që ka të bëjë me angazhimin tim në fusha të tjera, ka një fjali që më ka mbetur:

“Një forcë misterioze e mban atë.”

Mes meje dhe meje, i them vetes, ndoshta ajo e Arkimedit,

ajo është dashuri …

Faleminderit gjithashtu akademisë letrare La Pergola Arte në Firence, Peter Michael Musone dhe Lilly Brogi – që kanë qenë pranë meje” shkruan Ndreca në facebook pas marrjes së vlerësimit.

About Post Author