Poetët-Fatime Kalimashi


Fatime Kalimashi

Mos dashuroni një poet
Se poetët janë si magji
Të përdorin nëpër vargje
Të shndërrojnë në poezi.
Në çdo ndjenjë poezie
Dashurohen.

Kujdes nga poetët
Kur stisin vargje për ty
Të magjepsin me sy
Edhe në ëndrra
Flasin me ty.

Prandaj kujdes nga poetët
Ata janë si magjistar
Kanë një thes gurë të çmuar
Magji për të ndërtuar

E mbajnë fshehur në shpirt
Deri sa të prekin me duar
Kujdes nga poetët magjistar
Ata janë vet magji
Për sytë e tu e për sytë e mi.

Sa janë të ndjeshëm
Janë dhe të hareshëm
Por më shumë janë të mirë
Atëherë kur bëjnë sehir.