Poetët-Marjana Tafilaj


Un s’mendoj se poetët kënaqen
Ata shkruajn pa lodhje kurrë
S’e mbajnë,në shpirtë atë që kanë
Se të çiltër atë janë.

Kur thonë diçka dhe i kuptojnë,
S’ikur shpirtin , jua lehtëson
Të gjitha pozit qe shkruajnë
Brenda shpirtit ato lundrojnë

Ne gjuhën e tyre ata flasin
Jo te gjithë i kuptojnë
Disa ju thon bravo ju qoftë
Kush se kupton nuk e vlereson

Shkruan me zjarrë për dashurin
Për belë hollën sy katërshen
Fjalët i zgjedhin dhe i lidhin
Ashtu siç e kan kuptimin

Vallë kush i kupton ?
Kur poezit , poeti shkruan
A me japin bukë e ujë
I lexova, si lexova unë jam mirë dhe pa bujë .

((Të drejtat e autorit ruhen))
Jana Tafilaj !!