Poetët vdesin…Vladimir Bizhga


Poetët vdesin,

Mikut tim, poetit, dokumentaristit ,të shquarit, të pa harruarit ,Petrit Ruka.

Në pavdekësi

poetët vdesin,

ne buzëqeshje,

ne dridhma zemrash.

kur metaforat

si gra të veja,

askush

si shikon….

Poetët vdesin,

Pa zhurmë tenderësh,

Apo rroga të majme.

Në kafe të lirë,

Në një rruge

pa emër..

Si një prift,

Qe u be hoxhe

Dhe priftë

prapë u bë…

Në këtë fshatë

te humbur,

ku reperet

klikohen

si mbretër…

Me fytyrë

të palexueshme

në pritjen e madhe

të asgjësë..

Petriti, kishte 12 vjet,pa pune dhe kur e gjeti,i kërkuan 5000 Euro.

Shkruar me një frymë…ora24. 45

23 maj 2023