Poeti në urën e gurit-Tyran Prizren Spahiu


POETI NË URËN E GURIT

Tyran Prizren Spahiu

…Buzëmbrëmja më zuri tek Ura e Gurit

vërejta plakun i ulur në Shpresën e Dashurisë

leckosur, i pa rruar, me shikjoi drejt në fytyrë

pashë symprehëtësi, doja të pyes kush është, ç’bën aty

isha dhe ende jam tejet kureshtar

ndaj u afrova të panjohurit

por për një çast u ndala, jam në gjendje të ngurtësuar

filloi poezi për Don Zhuanin të recitoj

i kthjelltë, zëri që aty për aty imponon të dashurohet

rrjedhshmëria, tonaliteti, rimat më përvetësuan

papritmas zëri e tradhëtoi poetin e Urës së Jetëgjatësisë

apo vet kërkoi pushim, mbase anulimin e dënimit nga njerëzit!!!

Vazhdon

Tyran Prizren Spahiu

Vargje poetike

Vargjet frymojnë