Poezi në vargje derdhur-Godo Mehmetaj


POEZI NË VARGJE DERDHUR

Poezi në vargje derdhur

herë të trishtë herë me gëzime

në shumë raste midis fjalësh

ndër to gjej dhe vehten time

Nëpër flladin e natyres

që më mbush me frymëzim

syri s,ngopet me të parë

aty rrjedh dhe vargu im

Sa herë gjej kohën e lirë

midis vargut mbyllem brënda

herë me bëhen të vështirë

herë më vijnë si i do zëmra

Të bësh poezi dhe këngë

është bukur në këtë jetë

herë të zë gjumi mes vargjesh

herë duket se vargu flet

Kur lexuesi pelqen vargun

të ngrë lartë të ka vleresuar

kur lexuesi bën kritik

të jep forcë për të punuar