Poezi nga Anila Bukhari- përktheu Irma Kurti


ANILA BUKHARI është një poete nga Pakistani. Përmes poezisë së saj ajo përpiqet të jetë një fener shprese për fëmijët, duke ndërgjegjësuar për çështje aktuale dhe të rëndësishme. Puna e saj njësohet me njerëzit në mbarë botën, duke përhapur dashuri dhe shpresë. Përkushtimi i Anilës për të ndikuar pozitivisht përshfaqet në projektin e saj “Hope Flix”, i cili mbështet dhe u dhuron çaste të gëzuara fëmijëve të pastrehë. Vargjet dhe pasioni i saj për të mbrojtur ndryshimin e bëjnë atë një model frymëzimi.

PËSHPËRITJET E SHPRESËS

Melodia e ujëvarës, varkat në ëndërr, një vajzë
me macen e saj, duket sikur kërkojnë shpresë
duke rendur, prekur dhitë, duke gjetur qetësinë.
Në përqafime malesh shqetësimet gjejnë çlirim.

Fluturat kërcejnë në shporta me mollë të kuqe,
flokët e gjatë lëkunden, bari poshtë valëvitet.
Shpresa lind tek fëmijët e varfër për çdo natë
me një kurorë të ndritur shprese, sytë ndizen.

Mirënjohës ndaj Zotit për hirin e çdo momenti,
në një botë ku këpucët mungojnë, por këmbët
vazhdojnë të ecin. Të ushqejmë bekimet e jetës,
të gjithë ne, sepse shpresa qëndron brenda nesh.

Përktheu nga anglishtja: IRMA KURTI