Poezi nga Germain Droogenbroodt – përktheu Irma Kurti


E tashmja

Rruga për më tutje
jo gjithmonë të çon te më e mira.

Gjithashtu jeta e kaluar
nuk është gjithmonë humbje

por një rrugë
që ndonjëherë të çon brenda

meditimit
dhe vlerave
të së tashmes.

Melankoli

Ndonjëherë bie shi i butë
që mezi dëgjohet ose aspak.

Ashtu si ndonjëherë bie shi fjalësh
ose mendimesh

që shfaqen nga një e kaluar
që reziston
për të mos u harruar.

Strehë

Jo vetëm shtëpia
ofron mbrojtje dhe strehim.

Ndonjëherë dëshira ëndërron
për një strehë më shumë
sesa thjesht një gur.

Marrë nga libri “Lulja jetëshkurtër e kohës”, i poetit me famë botërore GERMAIN DROOGENBROODT, botuar nga Shtëpia Botuese “Lena Grafic”, Prishtinë 2023. Libër i përkthyer nga IRMA KURTI