Poezi-Vilson Mersinllari


—————–

I kujdes’shëm jam,kur ulem dhe shkruaj

mos shkruaj asnjë varg,në mënyre banale

në mëndjen time,”i përtyp dhe i bluaj”

i kontrolloj vargjet,fjalë pas fjale.

Vargjet e mia,dua të mos lëndojnë njeri

pavarësisht se në qafë më kanë rënë mua

dua që vargjet,të shpërndajnë Dashuri

si uji i kristaltë,që rrjedh nëpër Krua.

Dua Vargjet që shkruaj,të sjellin harmoni

dhe tek ata njerëz,që kanë mllef dhe cmirë

si homazh të jenë këto vargje,në këtë-Poezi-

të hynë dhe ata njerëz,tek njerëzit e mirë.