“Poezia pa kufij” nga Luis Cruz-Villalobos


“Poezia pa kufij” nga Luis Cruz Villalobos.

Nëse poezia do t’i fshinte të gjitha kufijtë
Nëse poezia s’do të linte mur në këmbë

Çfarë do të ndodhte në mbarë botën
Nëse poezia do të zbriste në rrugë

Dhe ne do të dilnim për të ecur të gjithë
Duke e njohur njëri-tjetrin për atë që jemi me të vërtetë

Një poezi pa kufij?

Luis Cruz-Lillalobos (Kili)

Përktheu në shqip: IRMA KURTI

Bashkëpunoi: GERMAIN DROOGENBROODT

©Pikturë nga Andreas Feininger – Imazhi 251

                ***