Poezia-Radian Lipo


Poezia

Unē or miq nuk shkruan pēr fam.

Pēr ca like a klikim.

Ç’duhen nē jetë unë i kam.

Ndaj dhe shkruaj pēr qejfin tim.

Nuk pres tituj as lavdata.

I mbaj larg nga jeta ime.

Dhe kur shkëlqimin e pata.

Nuk pranova benefice.

Kam arritur gjithë ç’kam dashur.

Gjithë jetën me “vjershērime”.

Dhe poezinē e kam patur.

Si mikesh nē udhēn time.

E kam patur udhëtare.

S’mē braktisi asnjëherë.

Se mikesha miqtë e mi.

Kurrē nuk “ndahet” me tē tjerē.

Radian Lipo