Poezia shëron,zemrat e thyera:Fatmir Pushi


Poezia shëron, zemrat e thyera !..

I bën lexuesit ,të mendojnë për jetën,

Nxjer një gënjështarë në ujrat e kthjellëta,

Godet mashtruesit, dhe i hap sytë të vobektit.

Poezia është muzika e shpirtit të ndritur,

Me nota të ulëta …….. e të larta,

Thelbi i saj ……….është edukimi,

Vargjet e saj manifestohen si notat,

Dhe depërtojnë në zemrat e njërzëve.

Poezia është ajri i vuajtjeve të jetës,

Shpreh dashurin për njërzit kafshët tokën e pemët,

Jep dritën mindis errësirës e gënjeshtrës ,

Poet shkruani sa më shumë poezi

I shërbeni …………….njerëzimit,

Edhe pse skini…. asnjë fitim monetar,

Ju vrisni trurin, që jetës ti jepni drite.