Polici i “genegjëzës së vdekjes së UFO-ve” u ndoq nga “agjenti i qeverisë”


Kur polici britanik Alan Godfrey u ndesh me një UFO 41 vjet më parë, kjo do të ndryshonte jetën e tij përgjithmonë.

Rreth orës 5 të mëngjesit të 28 nëntorit 1980, polici i Todmorden, Alan Godfrey, ishte afër fundit të turnit të tij dhe po hetonte raportet e bagëtive në pronë, kur pa një objekt të madh në formë diamanti që rri pezull mbi rrugën pak përpara tij.

Duke vlerësuar se anija e paidentifikuar ishte afërsisht 20 këmbë e lartë dhe 14 këmbë e gjerë, ai u përpoq të dërgonte radio për ndihmë, por me tmerrin e tij zbuloi se pajisjet e tij nuk po funksiononin më.

Para se ta dinte, objekti ishte zhdukur dhe ai e gjeti veten 30 metra më poshtë rrugës, pasi kishte përjetuar një periudhë prej rreth 25 minutash të mungesës së kohës që ai nuk mund të llogariste.

Megjithatë, është ajo që pasoi takimin që do të çimentonte vendin e Godfrey-t në librat e historisë së UFO-ve.

Rreth gjashtë muaj më vonë, ai u ngarkua me hetimin e vdekjes së një burri të zhdukur – Zigmund Adamski – trupi i të cilit ishte gjetur në një oborr qymyrguri në Todmorden.

Nuk kaloi shumë kohë dhe media e lidhi vdekjen e burrit me takimin me UFO-t e Godfrey dhe pjesa tjetër, siç thonë ata, është histori. Godfrey shpejt u bë një emër i njohur dhe që atëherë ka kaluar disa dekada duke folur dhe shkruar për përvojat e tij.

Gjatë një interviste të fundit, ai kujtoi se rasti kishte tërhequr vëmendjen e oficerëve të lartë dhe një individi misterioz që ai besonte se ishte një lloj agjenti qeveritar.

“Unë jam urdhëruar në bazë të Aktit të Sekreteve Zyrtare që të mos zbuloj asgjë në media… në lidhje me Adamskin ose takimin tim,” tha ai.

Stresi i gjithë kësaj ngjarje përfundimisht i dha fund karrierës së tij në polici.

“Më shkatërroi. Më ndryshoi plotësisht,” tha ai. “Përfundova duke pirë një shishe uiski çdo ditë. Isha gati një alkoolik. Kjo më çoi në dëshpërim.”

Edhe sot e kësaj dite, ai fajëson shumë për këtë heshtje nga qeveria.

“Ata kanë nxjerrë të gjitha dosjet e UFO-ve nga MM. Ata nuk i kanë nxjerrë kurrë të miat,” tha ai.

About Post Author