Porosia e nënës-Nexhat Nallbati


Përkujdesjen dhe porositë e një nëne,

I morra prej ninullave nëpër djepe,

Nëna ime nuk ishte këngëtare,

Por dashurinë për mua me këngë e jepte.

Porositë e saj s’më munguan kurrë,

Kur isha i vogël dhe kur u bëra burrë,

Këshillat e saj ishin të shënjta për mua,

Ajo mi jepte ato siç i thoshte zemra.

Zemra e nënës rrahu, gjithë jetën ajo foli,

Derri sa u nda, në botën tjetër shkoi,

Gjithmonë më thoshte:djalë sillu mirë,

Që të nderohesh e respektohesh nga të gjithë.

Nga vetja shokun zgjidhe më të mirë,

Bëj kujdes dhe rruaju nga”gjarpërinjtë”,

Nuk i merr vesh, si dalin dhe ku rrinë,

“Miq”dhe”shokë”,ata s’bëhen kurrë.

Sot është bërë më e çuditëshme bota,

Njerzit të duken të gjithë si”pëllumba”,

Por kësaj nuk i duhet besuar shumë,

Të ligun nga i miri,se dallon dot kurrë.