Pranë Agimit( Ξημερωματα)-DHIMITRIS HRISTODHOULOU


PRANË AGIMIT( ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ)

Aty afër agimeve, aty afër agimeve

Dhe diellit pa u dukur

Në dere pas trokitjeve,në dere pas trokitjeve

U shfaq një mik i humbur.

Ku ishe dhe vonove aq, ku ishe dhe vonove aq

Se vitet ikën, vanë

Dhe dera që të hapa unë, dhe dera që të hapa unë

Hapi me mijra plagë…

Çdo rrudha jote dhe një dert

Çdo rrudha jote dhe një dert

Dhe çdo vështrim një dhembje

E lart mbi ato flokët gri

E lart mbi ato flokët gri

E kohëndarjes gjendje .

Shqipëroi: Lefter ShomoK/600

dh.h.α

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ

Εκεί στα ξημερώματα

Εκεί στα ξημερώματα

Και πριν να βγει ο ηλιος

Την πόρτα μου εχτύπησε

Την πόρτα μου εχτύπησε

Ένας χαμένος φίλος..

Που ήσουν φίλε κι’ άργησες

Που ήσουν φίλε κι’ άργησες

Τα χρόνια έχουν φύγει..

Κι’ η πόρτα που σου άνοιξα

Κι’ η πόρτα που σου άνοιξα

Χίλιες πληγές μ’ ανοίγει.

Κάθε ρυριδα σου καημός

Κάθε ρυτιδα σου καημός

Και καθε βλέμμα πόνος

Και στα λευκά σου τα μαλλιά

Και στα λευκά σου τα μαλλιά

Του χωρισμού ο χρόνος.

%%%