Pranvera e hershme-Zymer H.Haliti


Lulet kishin filluar të çelnin petalet

e dielli po ngrohte si të ishte verë

nga vapa madhe hapnim dritaret

mendonim se është pranverë…

Por kjo ngrohtësi nuk zgjati shumë

sepse një erë e marrë filloi stuhinë

disa përjetuan panik,madje dhe unë

duke shikuar diellin humbte fuqinë.

Retë e zeza shpejt mbulonin qiellin

në çdo anë shiu binte pa pushim…

njerëzit kërkonin në çdo çast diellin

por atë e kishin zënë retë n’pabesim.

E ne mendonim se ishim në pranverë

bashkë me lulet që kudo patën çelë

por ajo stinë e herëshme mos ardhtë

s’duam të zhgënjehemi edhe njëherë.